download

IN ENGLISH BELOW

“Keerulised teed juhivad tihti ilusatesse paikadesse”

Selle blogipostituse kirjutan seekord, sest minu poole on viimasel ajal pöördunud nii mõnigi lapsevanem murega, et tema nooruk ei oska tunda õnnetunnet elus ning peas keerlevad mõtted, mis on vanemale hirmutavad. See teema tundub tänapäeval kuidagi eriti aktuaalne ning kuidagi liiga palju noori räägivad, et tunnevad depressiooni. Kui olen mõnda noort kuulanud, siis enamikul on jäänud mulje nagu juba paljudel 18+ aastastel või mõni aasta vanemal noorel on just kui kõik elus juba selge ja et nemad on ainsad, kes ei ole leidnud oma kohta- mõtet või seda miskit mida teha soovitakse. Mõeldakse pingsalt tulevikule ning tekitatakse olevikus stressi ja depressiooni tunnet.

Ka vanemad kodus võrdlevad oma võsukesi teiste lastega, mis ei jäta just palju ruumi enesekindlusele või õnnetundele. Koguaeg on peal mingi tamp ja kiirustamine… Mõtlemine ainult tulevikule nautimata tänast päeva, praegust hetke. Me ei saa olla enam kunagi nii noored/vanad nagu oleme me seda see päev, kuu või aasta. Tavaliselt vanemad võrdlevad või kiirustavad oma järelkasvu tagant, sest nendega tehti samuti nii ja see hirm tuleviku ees, et mis või kuidas saab on suurem kui peaks.  See hirmutav tunne tuleviku ees kui me veel ei tea, kuidas me seda täpselt soovime. See on täiesti okei mitte teada… Mis ei ole okei on see, et lastakse oma elul mööda minna rohke stressi ja pideva võistlemisega iseenda või teistega.

Kui sa oled keegi selline, kes loeb seda postitust ning tunneb, et kõik on liiga laiali ja ei oska leida seda “Sinu asja”, siis ole marurahulik! Sa ei ole üksi! Näiliselt on paljudel just kui kõik välja mõeldud ja korras, aga kuna me inimestena kardame olla sotsiaalselt tõrjutavad siis üldjuhul on ees see mask, mis jätab mulje nagu kõik oleks nii selge ja me teame kuidas seda teekonda jätkata. See arvamus, et kõik teatud hetkel peaks olema välja mõeldud on meile kaasa tulnud kodust. UNUSTA SEE!. Pigem naudi elu, naudi tänast ja praegust hetke ning kui sa ei tea mida sa elus teha soovid, siis lihtsalt tee erinevaid asju. Proovi uusi asju. Ära jäta sellepärast elu seisma. Proovi uusi ja erinevaid asju kuni lõpuks leiad selle, mis sulle meeldib. Ja unusta ära lause ” Ma ei tea, mida ma teha soovin” või “Ma ei tea kuhu ma jõuda soovin”. Nii möeldes oledki sa fokuseeritud “Ma ei tea-le” ning ideid tulla ei saa. Kui sa aga unustad ära “Ma ei tea” ning oled avatud ja proovid uusi asju märkad sa oluliselt rohkem enda ümber. Ära ole negatiivselt meelestatud 🙂

Naudi elu, naudi tänast päeva, naudi praegust hetke ja samal ajal lisa oma päeva ka tegevusi, mis sulle ka hea tuleviku kindlustaksid. Proovi, TEE, ära võrdle end mitte kellegagi. Inimestena me oleme nii erinevad. Me naudime erinevaid asju erineval moel, me tunnetame maailma erinevalt ja see kõik on TÄIESTI OKEI! Need ei ole ainult sinu vanemad, kes kodus sind teistega võrdlevad. Sinu vanematel on see pidev hirm tuleviku suhtes, sest võibolla nad muud moodi ei oska.  Kui sa oled aga vanemas eas, siis see ei ole ainult sinu tunne, et sa ei tea kuidas, kus ja mida teha. Ainult proovides ja katsetades saame me teada. Kui sa oled aga vanem, kes end selles postituses ehk ära tundis, siis pigem julgusta oma last. Võrdlemine teistega või pidev tuleviku suhtes pinnimine paneb neid ainult ebakindlana tundma. Usu natuke rohkem oma võsukesse! 🙂

Proovi, katseta, ÄRA STRESSA ja ELA!

Neile, kes tunnevad, et on kogu selle pulli välja mõelnud, kuidas elu olema peab- VÄGA ÄGE ja mida siin enam stressata! 🙂

Ja muidugi on meil kõik need probleemid elus, millega peame me tegelema. SUHTU NEISSE NII, ET SELLE PROBLEEMI OLEMASOLU PÖÖRDUKS HILJEM SINU KASUKS. SA SAID HAKKAMA, SA LAHENDASID, SA SAID TUGEVAMAKS! Ära luba endale haletsust! See ei vii mitte kuskile. Võitjad on need, kellel saavad olema kõige vägevamad tiimid… haletsuse otsijad on need, kes jäävad tahaplaanile ning tiimi ei kutsuta elus! Kahjuks või õnneks on see nii. See kummal poolel sa oled on SINU ENDA VALIK! See kuidas sa praegusel hetkel suhtud teatud probleemi on otustav mis saab järgmiseks! 🙂 Anna endale alati võimalus. Kui see oleks kerge, siis KÕIGIL OLEKS HÄSTI!

Sul on juba täna oskused ja omadused, mis on unikaalsed SINULE! Ära alahinda ennast, sest sa teed asju teisiti kui sinu parim sõber või naaber.

T. Harv Eker — ‘Kui sa soovid teha ainult seda, mis on kerge, elu saab olema raske. Kui sa aga teed seda mis on raske, elu saab olema kerge” 

ÜHEL PÄEVAL SAAB SEE KÕIK MEIE JAOKS NAGUNII LÄBI! KUIDAS SOOVID SEDA VAHEPEALSET AEGA SISUSTADA? 🙂

Ka sel korral on meil võimalus tulevasel Eduka elu häkid üritusel kuulata kedagi inspireerivat. Nende elu mõtteid ja seda protsessi, kuidas on Ta jõudnud sinna kuhu on jõudnud tänasel päeval. Seekord on meil au kuulata Indrek Tarandit 🙂

23215510_1558310574229860_108837688076032886_o

IN ENGLISH

“Difficult roads often lead to beautiful destinations”

I am writing this blogpost today, because recently many parents have been asking to talk with their child because they see that their child is not feeling happy or have the thoughts in head that are scary for the parent. Those 18+ year old, they have finished or are going to finish their high schools in any time soon, but they feel they have not figured it out- what they want to do, who do they want to become.  Most times this person feels that she/he is the only one who doesn’t have it figured out. Here is the secret YOU ARE NOT THE ONLY ONE! So many others are also stressing and thinking about the future and having the exact same fears. So much time and effort is put on the future but not on living today and NOW.

Often the parents are comparing their youngsters with others. That is not leaving much space for confidence or the feeling of enjoyment. Usually they act like this because they don’t know any other way. They had probably similar situation when growing up or they just had it all figured out!? But people are different. We are different. The way we feel or are connected with this world is different and unique.

All the time there is this rush… Preparations and thoughts only for the future without enjoying todays day or the moment of NOW. We can never be anymore in the age we are today, this month or this year. Don’t let your life to pass by with the feeling of stress and continuous battle with yourself or others.

People are afraid to be socially unaccepted. Therefore they often wear this mask that leaves the insight like everything is good and figured out. Like they know their straight way to the things they wanna achieve in life. The opinion of when is the right time to know what you want in life or from life is INCORRECT! FORGET IT! The time is right when you feel it. Enjoy life, enjoy today. Try new things.

It is important that if you have not found that something that you wish to do THAT YOU KEEP TRYIN NEW THINGS. Only when we try we can find it. And it does not have a limit of how many times you are allowed to try. YOU ARE ALLOWED TO TRY UNTIL YOU NEED! Don’t go and chase the rules that are made up by the society and that takes you nowhere in a matter of how you feel or what can you achieve and how will you do it. Don’t focus on “I don’t know” focus on “I will try until I know.” Don’t sit, but try and act!

You today have already qualities that are unique to you! Don’t underestimate yourself because you don’t do it in a way like your neighbour or best friend does.

For the parents who might have recognised themselves in this letter: HAVE A LITTLE MORE FAITH IN YOUR CHILD! Don’t create the feeling of fear in a places where it is not needed and don’t create them to be unconfident by comparing or pushing too much from the places they don’t need it.

TRY, DON’T STRESS AND BE ALIVE!

Those who have it all figured out … the life… of it should be and how it is going to be- THAT IS AWESOME, SO WHY TO STRESS! 🙂

And of-course we all have our daily problems with what we need to deal with. Have the attitude towards your problem that will help you to make that pain to become your gain. The way you decide to have an attitude towards it will decide the following occurrence. Don’t allow yourself to search for pity. Winners are the ones who get all the good taste in life and the feeling of pity is not going to help you there. It is you choice to which side to be and what outcome you get 🙂 Give yourself always a chance!! If it would be easy everyone would do it!

T. Harv Eker — ‘If you are willing to do only what’s easylife will be hard. But if you are willing to do what’s hardlife will be easy.’

ONE DAY THIS ALL IS OVER FOR ALL OF US ANYWAY. UNTIL THAT, HOW DO YOU DECIDE TO FILL IN YOUR TIME? 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s